fredag 21 september 2012

Beresta räkor

Det var visserligen ett tag sedan men nu har jag äntligen ätit räkmackan "King Size" på Gothia Towers i Göteborg.
Vänner och bekanta har talat sig varma om den så jag tänkte att den måste bockas av från "Att göra"-listan.

Nu är det lätt att tro att det är som vilken räkmacka som helst, fast större. Men så enkelt är det inte.
Den är dyrare också.

"Men då måste den vara exeptionellet god?", kanske ni undrar.
Nej. Smaken är inte märkvärdig på något sätt.
Hemligheten ligger i vad räkorna varit med om från de att de slutar med sin undervattensriverdance i ishavet tills du tuggar i dig den.
Först bjuds de på Atlantkryssning. De som kommer från Kanadatrakten får så klart en lite längre resa än de norska.
Efter kryssningen får de sig en roadtrip. De åker lite lastbil till Estland för att skalas så att de är redo för nästa kryssning.
Nu är det Östersjön som gäller och där slutar det ofta naket i alla fall, så varför inte komma ombord näck?

Efter en natts hårt festande och otukt blir det en ny roadtrip. Denna gång slappar de i samma lake de partajat i på båten hela natten.

Nu är det så slutkörda och trötta på tillvaron att de inte vill annat än att få avsluta tillvaron. Och varför då inte göra det på ett rågbröd 65 meter ovanför Göteborg?

Så nästa gång någon påstår att räkmackan på Gothia inte är märkvärdig kan du ju upplysa vederbördande om att räkorna i alla fall är VIP-räkor.



Anyway, like I was sayin', shrimp is the fruit of the sea.
You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it.
Dey's uh, shrimp-kabobs, shrimp creole, shrimp gumbo.
Pan fried, deep fried, stir-fried. There's pineapple shrimp, lemon shrimp, coconut shrimp, pepper shrimp, shrimp soup, shrimp stew, shrimp salad, shrimp and potatoes, shrimp burger, shrimp sandwich. That- that's about it.

Inga kommentarer: